A N E T T E | V E D Ø Y ♥ -
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Summerwibes
-Anette

 • 6

  Favourites

  1. Crispi Besseggen fjellsko

  Desse fjellskoa er dei beste eg nokon gong har hatt. Eg kjøpte mitt par rett før eg skulle på langtur, og hadde ikkje fått tid til å gå dei inn før eg reiste, og gjekk heile turen utan å få gangsår. Har forsåvidt heller aldri fått gnagsår når eg har gått med desse i seinere tid, så skoa var definitivt verdt pengane.  Mine er kjøpt hos XXL og har orange detaljar (ikkje rosa, som på biletet).

  2. Mckinley ARIUM 1-mannstelt

  Dette teltet vart spontaninnkjøpt i 2015 då det var på tilbod til 999,- og har vore flittig i bruk etter det. Det er eit einmannstelt som veg lite, er lett å slå opp og pakke ned, og har lite pakkvolum, så det er veldig greit å ha om ein skal på langtur åleine. Det er derimot veldig lite, så om ein vil ha med seg sekken inn i telte, er nok ikkje dette teltet å velje, då det vert veldig trangt om plasse om ein skal dele den med ein stor tursekk. Men alt i alt er eg veldig nøgd med dette kjøpet.

  Dette er kjøpt hos G-sport.

  3. Bergans Sleeping Mat Extreme, liggeunderlag

  Eit lett og godt liggjeunderlag frå Bergans. Det er behageleg å liggje på, og lett å frakte med seg, då det veg veldig lite. Liggjeunderlaget er fint til bruk heile året.

  Liggjeunderlaget er kjøpt hos XXL.

  4. Grevling overtrekkspose

  Eg har alltid eigentleg hatt bruk for ein ''grevling'' til soveposen min, og i fjor gjekk eg til innkjøp av ein før eg skulle på kurst i påskeferien, for å sleppe å våkne i våt sovepose etter ei natt i snøhole. Dette viste seg å vere eit veldig godt innkjøp.  Denne er kjøpt hos speider-sport.

   


  Dette er nokre av mine tur-favorittar akkurat no. Kommenter gjerne under kva dine er. Eg tek imot alle tips med opne armar!

  -Anette

 • 6

  Instagram
   DCIM\100GOPRO\G0270460.

  Du finn fleire bilete på instagrammen min HER og så kan du og følge min vanlege brukar HER

   

  Kva heiter du på instagram?

  -Anette

 • 4

  Frisk luft

  Det er påske, og skulefri, og sidan det var så fint vêr idag, bestemte eg og mamma oss for at vi ville på tur. Planen var først å gå ein tur inn i skogen, men etter litt om og men kom vi til at vi skulle gå opp på ein liten fjelltopp. Den er ikkje så høg, 228 moh, men det var ein fin tur likevel.

  Kameraet mitt hadde dessverre ikkje strøm når vi skulle gå på tur, så kvaliteten på bileta vart ikkje så bra som eg hadde håpa, men eg fekk tatt nokre bilete likevel.
  Alt i alt var det ein veldig bra tur, sølv om den ikkje var så lang. Det er alltid greit å komme seg litt ut og få frisk fjelluft inn i lungene.

  Har du vore på fjelltur i påska?

  -Anette

 • 3

  Kvifor friluftsliv?

  Dei aller fleste har funne ein ting som er deira hobby. Min er friluftsliv. Eg har monge gonger tenkt gjennom kva som eigentleg er grunnen til at eg er så glad i å vere ut i naturen og å vere på tur. Sanninga er at eg ikkje eigentleg veit heilt kvifor eg likar dette, og eg skjønar ikkje heilt kvar interessa kjem frå. Eg kjem ikkje frå ein typisk friluftsfamilie, og har ikkje vokst opp i eit telt. Det er ei interesse som har kome etter eg byrja i speidaren i 2010. Der fekk eg oppleve å sove i telt, å vere på tur og berre det å bruke tid ute i naturen. Eg vart rett og slett forelska i friluftslivet av ein eller annan grunn.

  Eg trur kanskje det kan vere noko med det at naturen er så fredeleg. Den er så stille og roleg, alt går så sakte framover, og når ein er ute i naturen kan ein ta livet med ro, og berre nyte dei små augneblinka. Ein kan sitje ute, på ein stubbe, og nyte musikken frå fuglar. Vinden som raslar i tretoppane. Dyr som luskar rundt i krattskogen. Den sildrande bekken. Det er så mykje fint med naturen, så mykje ein kan sjå og høyra. Og eg trur det er alt dette som har fått meg til å like friluftslivet så godt.   

  Dei som ikkje likar det, tenkjer sikkert på det harde liggjeunderlaget som ein ofte søv på. Den tunge sekken ein dreg på. Dei kalde, kjipe dagane med regn. Insekta som stikk og bit. Sjølvsagt er dette og ein del av friluftslivet, og det er ikkje til å stikke under ein stol at dette kan vere med på å dra ned stemninga. Men om ein berre skal fokusere på det negative i livet, så er det ikkje mykje ein kjem til å oppleve som bra. Då vil ein ikkje få alle dei gode opplevingane som ein får om ein går inn i noko nytt med eit ope sinn, og tenkjer på det som er bra.


  Har du nokon gong tenkt over kvifor du har akkurat dei interessene du har?

  -Anette

 • 4

  Kajakktur - video

  -Anette

 • 2

  Lenge sidan

  I heile påskeferien, fram til i går, var eg og familien min på hytta. Vêret har ikkje vore noko å skryte av, men det har gått heilt fint sjølv det har vore litt surt av og til. I går var det lite vind, og ikkje noko særleg med regn, så sølv om vatnet var ganske kaldt, bestemte eg meg for å gjere noko som eg ikkje hadde gjordt på veldig lenge; kajakkpadling. Kajakkpadling er noko av det kjekkaste eg gjer når eg er på hytta. Det er så herleg å berre vere ute på vatnet, aller best i fint vêr, og nyte den friske sjølufta. Vatnet som skvulpar mot kajakken. Det er ei fantastisk kjensle, og noko alle burde prøve ein gong i sitt liv. 

  DCIM\100GOPRO\G0270460.

  Eg hadde med meg GoPro.kameraet for å prøve å filme litt og ta nokre bilete, men med minimalt med straum vart det ikkje så mykje filming, men nokre bilete fekk eg likevel. 

  Kva har du gjordt så langt i påskeferien?(om du har ferie)

  -Anette

 • 0

  Winter Wonderland

  -Avex♥

 • 8

  Hyttekos & snø

  Endeleg er snøen her, sjølv om det ikkje er mykje å skryte av... Det er berre knappe fem centimeter med snø, men eg skal ikkje klage. Det er betre enn ingen ting, og så vart det kvit jul i år også. I alle fall nesten... 

  Idag tok vi oss ein tur til hytta slik at pappa fekk sagd ned nokre trer, og så vi hadde med oss farmor og farfar. Planen min var å gå opp på ''Storahaugen''(øyas høste topp på 44 moh), og sitte der med stearinlys, og kanskje lese ei bok. Men det vart ikkje noko av, då det bles kald vind, og det var sannsynlegvis veldig glatt oppover der likevel. Så eg fann med ein annan stad, og satte med ned for å tenne lys og kose meg, men det var enklare sagd enn gjordt! Grunna vinden var det ikkje så lett å få fyr på lysa, og når eg endeleg fekk fyr, så slokna dei med ein gong. 

  Eg prøvde ei god stund, og fekk til slutt fyr slik at eg fekk teke nokre få bilete før dei slokna igjen.

  Til slutt gav eg opp og gjekk inn i hytta til farmor og sat der ein stund og varma meg før vi spiste lunsj og reiste heim. 

  Kva har du gjordt på idag?

  -Avex♥

 • 6

  Vinterkos

  Endeleg er det vorte kaldt, og vinter. Vi er ikkje komen til desember enda, men eg har venta lenge på vinteren, og no er den her! Det er ikkje komen noko snø enda, men eg satsar på at den kjem snart, den og! 

  Idag var det så fint vêr at eg rett og slett pakke sekken og gjekk ut til gapahuken i skogen og spiste middagen der. Eg fekk ikkje med meg nokon av dei andre i familien, men eg gjekk like så godt åleine. Det kan vere minst like koseleg det, å berre nyte naturen i fred og ro, utan andre tilstades. Det var ein del andre familiar der inne som og hadde tenkt det same som meg, men det er alltid koseleg å sjå at også andre går tur i skogen, og brukar gapahuken og bålpannene som er der. Eg hadde berre med meg pølser og pinnebrøddeig idag, men det kan vere like godt det som noko anna. Og det enkle er ofte det beste, er det ikkje det dei seier? 
  Det var veldig deilig å komme seg ut på tur igjen, og alt i alt så har dagen vore heilt perfekt!

  Kva har du gjordt idag?

  -Avex♥

 • 6

  Finally here!

  No har eg endeleg fått skikkeleg haustfølelse. Det faktisk byrja å bli haust ute, og ikkje berre på kalenderen! Vi har i dag plukka både plommer og eple! Og sjølv om epla kanskje ikkje var heilt modne enda, så snakar dei skikkeleg godt i eplekake!


  Er det vorte haust der du bur?

  -Avex♥

 • 2

  Heilt åleine i mørket

  Natt til i går gjorde eg noko som eg hadde lenge både gleda og grua meg til. Eg hadde gleda meg mest sjølvsagd, men og grua meg litt. Eg skulle nemeleg sove i telt heilt åleine. Eg fekk endeleg lov til å sove i telt åleina, men då ikkje andre stader enn på der øya kor vi har hytte, for der er det ingen andre enn familie og slekt som er. Så eg pakka sekken og vart køyrd ut til øya med båt på søndag. Sidan mandagen var ein jobbdag for dei fleste, så fekk eg øya heilt for meg sjølv. Så når eg kom ut til øya, fann eg ein fin teltplass, og sette opp teltet.

  Når eg var fedig med dette, fann eg litt ved så eg kunne lage bål, og lage meg mat.

  Når det vart litt mørkare, og begynte å bli kveld, kunne eg kose meg ved bålet med solnedgangen ved sida, og sjølvsagd synge sangar frå speidarsangboka, før eg måtte flykte inn i teltet pga. ekstremt mykje mygg.
  Etter ei natt med søvn, stod eg opp ca. klokka åtte, og det var då begynt å bli lyst, og etter litt om og men fekk eg til å tenne bål denne dagen og, sjølv om eg må innrømme at eg juksa litt, og var oppe i hytta for å hente tørr ved. då eg hadde gløymd at eg skulle tatt ved inn i teltet dagen før.


  Denne dagen vart veldig fin, og eg fekk etter kvart sjå sola og, så eg fekk kost meg ein del nede på brygga.

  Seinare fekk eg auge på ein merkeleg fugl, som eg ikkje visste kva var.

  Det var også denne dagen laks til lunsj/middag, men etter å ha spist opp laksen, hadde eg litt nudlar igjen, så eg steikte ein hamburgen i terningar og spiste den i lag med resten av nudlane.
  Etter eg hadde spist, og slappa av enda nokre timar på brygga, begynte eg å pakk, slik at eg var klar til pappa skulle kome og hente meg.  Etter denne turen, føler eg i alle fall at eg har fått gjort noko i høstferien, utanom å berre sitje heime og sjå på netflix og youtubevideoar.

  Kor tid har du høstferie?

  Kva har du gjordt/skal du gjere i høstferien din?

  -Avex♥

 • 0

  Trolltunga 2015

  Forrige helg bestemte eg og mamma oss for at no reiser vi. Vi hadde tenkt lenge på det, og det var no på tide å ta turen. Vi pakka sekkane klare på fredagen, og lørdag morgon drog vi i veg. Turen skulle gå til trolltunga. Vi hadde googla litt og funne ut litt om kor langt det var, og kor lang tid det ville ta. Sidan vi hadde med oss telt, hadde vi tenkt å bruke to dagar på turen, og berre ta alt heilt med ro utan å stresse eller trenge å gå så fort. Vi kunne ha alle dei pausane vi ville og trengt ikkje å tenke på at det kunne bli mørkt.

  Vi reiste heimanifrå på laurdagen cirka klokka 08:30, og var framme i odda rundt 10:30. Etter litt om og men med å finne parkeringsplass og sånn, så starta vi turen vår når klokka var 11:40. Vi starta roleg og tok mange pausar på veg opp. Det var vel den første kilometeren som var verst, for der gjekk vi bratt oppover i gjørme, og det var veldig tungt heilt i starten.

  Etter vi hadde gått dei første 450 høgdemetarane, gjekk det ganske greit bortover, utan for mange oppoverbakkar. 

  Då det var tre kilometer igjen til trolltunga fann vi ut at det blei alt for seint dersom vi skulle gå heilt til topps den dagen, så vi fann oss ein fin leirplass, og slo opp teltet, noko vi fann ut at ikkje var så veldig lett i mykje vind. Men vi fekk det opp til slutt, og fekk lagt oss inni soveposane for å varme oss før vi spiste mat og la oss til å sove.

  Neste dag starta vi tidleg med å pakke saman teltet slik at vi kom oss opp før det vart for mykje kø. Vi gjekk dei siste tre kilometrane inn til trolltunga, og fekk teke nokre bilete. Det var ei heilt fantastisk oppleving, og noko som eg definitivt kje til å gjere igjen, berre ikkje på eit par år...


  Turen ned igjen var ganske tung, for då var vi trøytte og slitne, og ville berre komme oss ned så fort som mogleg. Det føltes mykje kortare å gå ned igjen enn det gjorde å gå opp, og vi brukte mindre tid på det også.   Det var vedlig deilig når vi var kome ned att og kunne sjå tilbake på den fantastiske turen med mange nye opplevingar og minner.

  Og sjølvsagd så var vi veldig svoltne når vi kom ned, og måtte få oss noko skikkeleg mat, så vi gjekk på shell  for å kjøpe mat, og det var berre heilt nydeleg å få varm mat når vi var så svoltne. 

  -AvexQ

 • 0

  Atter ein topptur

  Idag her eg nok ein gong vore på fjelltur, men denne gongen var ikkje turen så lang eller krevande. Sidan vêret var så fint, så fann eg ut at eg berre ville på ein kort liten søndagstur, så idag gjekk turen til Utslettefjellet. Eg starta frå parkeringsplassen klokka 15:50, og brukte ca. 45 min på turen opp. Då eg kom til toppen, skein sola, men det var ein del vind, så det var ikkje så varmt som eg hadde håpa på, men heldigvis så hadde eg hue og jakke med meg, så kaldt vart det ikkje. 

  På toppen skreiv eg først i turboka, og så måtte eg jo spise litt tursjokolade, før eg gjekk ned igjen.


  Nedturen brukte eg 30 minuttar på, så eg var nede ved parkeringsplassen igjen klokka 17:30.


   

  -AvexM

 • 2

  Kva har eg i skulesekken min?

  Sidan skulen startar, for meg, i morgon, så har eg gjordt ferdig det meste eg treng til skuleåret, og eg tenkte å vise dykk kva eg har i skulesekken min dette året(utanom bøker...).

  Skulesekken min er den same som eg har hatt sidan 8. klasse, berre nyvaska og fin!


  Eg har og, som vanleg, denne kule permen som eg brukar for å holde styr på papira mine(det er i alle fall det som er meininga med den, sjølv om den berre er der for å sjå kul ut, og tar opp aaaalt for mykje plass i sekken min).


  Men pennalet mitt er nytt i år, og eg berre måtte ha det, for eg vart berre heilt forelska!  Og sjølvsagt har eg kjøpt ein del nye saker som eg kan ha i pennalet mitt!  Sidan eg har planar om å kjøpe meg ein almanakk, så kjøpte eg denne til å fest inni:

  Bortsett frå dei vanlege skuletinga, så har eg nokre andre ting som eg likar å ha i sekken.

  Og kva har eg i denne søte veska?

  Dette er mitt ''emergency kit'' som inneheld blandt anna: parfyme, lommetørkler, deodorant, lommespeil og andre ting som kan verta nyttige på skulen.

  Utenom dette har eg nokre andre ting som eg ikkje treng å ha i ei veske, men berre rundt om i ulike rom i sekken:
  Tyggis og håndkrem er dei to tinga som eg verkeleg ikkje klarar meg utan.

  Skriv gjerne i kommentarfeltet som du plar å ha i sekken, så snakkast vi snart igjen!

  -Avex♥

 • 0

  Går det an å lage kjeks på bål?

  Det har vore veldig fint vêr idag, og eg bestemte meg derfor for å gå ut i skogen og brenne bål. Så fekk eg ein idè om å prøve å lage kjeks på bål, og for å vere heilt ærleg så hadde eg ikkje eigentleg så stor tru på at det gjekk an, men eg ville i alle fall prøve og sjå korleis det gjekk. Så eg lagde ei blanding med sjokoladekjeks, pakka sekken og gjekk ut i skogen. Eg gjekk inn til ein gapahuk av tre, som er bygd av turistforeninga(trur eg), kor det er to bålpanner som kven som helst kan bruke dersom dei vil det. Eg måtte prøve to gonger før eg fekk fyr på bålet, men når eg først fekk fyr, så brann det godt.


  Eg hadde med meg banan og sjokolade, som eg også ville grille, noko eg visste ville gå.


  Kjeksen prøvde eg å steike på to ulike måtar; å ha dei i aluminiumsfolie og å grillle på spiddepinne. 
  Eg fann til slutt ut at det fungerte best å steike dei i aluminiumsfolie, sjølv om dei blei gode når eg steikte dei på spiddepinne og.

  Eg gjekk heimanifrå klokka 17:40, og kom heim 21:15, så eg har vore på tur i ca 4 og ein halv time, og eg har berre kost meg!


  Eg har i allefall lært at det er mogeleg å lage kjeks på bål, og det er definitivt ikkje siste gong eg lagar dette!

  Dersom du har lyst til å lage desse kjeksa, enten på bål eller i ovn, så finn du oppskrifta her.

  Kva har du gjordt idag?

  -Avex♥

 • Anette Vedøy

  Hei! Eg er ei Jente på snart 17 som kjem frå ei lita øy på Vestlandet som heiter Stord. For tida er eg busett på Stranda, kor eg går på internatskule. Her vil du kunne lese om livet på internat, friluftsliv, foto, reise og alt anna som måtte oppta kvardagen min.

  Kategorier

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta  hits